Open top menu
četvrtak, 19. lipnja 2014.



Prirodni lijekovi protiv hemoroida mogu pomoći tek ako se pridržavamo i nekih osnovnih pravila življenja. Naime, potrebno je zdravo se hraniti, što znači da treba jesti hranu bogatu prirodnim vlaknima koja je pogodna za našu probavu.

Potrebno je unositi adekvatnu količinu tekućine u organizam, te naposljetku je važno održavati osobnu higijenu.



Stari domaći provjereni lijek je svježe iscijeđeni sok od jabuke. Svaki dan sebi pripremite čašu soka od jabuke i popijte ga dok je svjež.

Druga stvar, dobra za liječenje hemoroida je kupka. Pripremite si kupku na sljedeći način: u 3l vode temperature od oko 35C stavite čaj od preslice ili od hrastove kore. Sjedite u toj kupki oko 15 minuta.

Također možete koristiti i mješavinu čaja od kamilice i kokotca. Ove biljke djeluju smirujuće na kožu te smiruju upalu na analnom području. Ljekovite tvari iz kokotca liječe oštećene vene što dovodi do povlačenja izraslina. Mješavinu pripremite i koristite na sljedeći način: pomiješajte obje biljke u jednakom omjeru, te prelijte žlicu sa četvrt litre proključale vode i ostavite 10 minuta da stoji. Dnevno pijte tri šalice ovog čaja. Ohlađeni čaj možete stavljati i u kupku, ili u njega namakati vatu te ga nanositi direktno na hemoroide.



Krema od nevena i med su odlični za liječenje hemoroida. Pomiješajte kremu od nevena i med u istom omjeru, pa tu smjesu nanosite direktno na hemoroide.

Izvor: http://www.narodnilijek.com/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian