Open top menu
četvrtak, 19. lipnja 2014.




Sastojci za biskvit:

6 jaja
2 kas.vrele vode
150 gsecera u prahu
60 g brasna
50 g mljevenih oraha
1 vanilija secer


Sastojci za fil:

400 ml mlijeka
1puding od vanilije
200 g maslaca
150 g šećera u prahu
2-3 banane


3-4 kas. čokoladnih mrvica


Za dekoraciju:

2 šlag kreme
2 kaš.eurokrema
3 kaš.mljevenih oraha


Priprema:

Pjenasto umutite žumanca sa 75 g šećera u prahu.

Dodajte 2 kaš. vrele vode i mutite dok se masa zgusne i postane blijedja.

Bjelanca umutite u čvrst snijeg, dodajte preostali šećer i vanilija šećer.

U umućena žumanca dodajte lagano brašno sa mljevenim orasima.

Postepeno dodavajte snijeg od bjelanaca i pažljivo promiješajte tijesto.

Pecite na pleh sa pekpapirom na 180 °C, 20 min.

Ispečenu koru odmah izručite na krpu , posutu šecerom i zarolajte u rolat.

Za fil skuhajte puding u 400 ml mlijeka i pustite da se ohladi na sobnu temp.

Da vam se nebi stvorila kora na pudingu prespite ga malo sa šećerom.

Omeksali maslac umutite sa šećerom u prahu , postepeno sjedinite sa pudingom.

U fil dodajte čokoladne mrvce i dobro promiješajte, ostavite ga 30 min u frižideru.

Razavijte krpu sa biskvitom i nanesite fil preko citavog biskvita.



Banane ogulite , odstranite im krajeve i posložite jednu do druge na vrhu biskvita.

Biskvit lagano urolajte i ukrasite šlag kremom, mljevenim orasima i rastopljenim eurokremom.
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian