Open top menu
subota, 7. lipnja 2014.



Sastojci:
5 dl mlijeka
80 dag jagoda
50 dag piškota
5 dl slatkog vrhnja


Priprema:
Jagode očistiti i oprati. Odvojiti dio za ukrašavanje, a ostatak razrezati na manje komade. Vrhnje istući u čvrsti šlag i od toga odvojiti dio za premazivanje. U preostali dio dodati jagode i sve brzo izmiješati. Piškote umočiti u mlijeko i obložiti piškotama dno i rubove okruglog kalupa za torte. Rasporediti polovicu pripremljenog nadjeva po piškorama. Posložiti još jedan red piškota i prekriti ih ostatkom nadjeva, a po vrhu staviti ostatak piškota. Prekriti folijom i staviti u frižider preko noći. Drugi dan kolač preokrenuti na tanjur za posluživanje i ukloniti kalup. Premazati sve tučenim vrhnjem i ukrasiti jagodama. Preporučava se poslužiti hladno.
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian