Open top menu
subota, 7. lipnja 2014.




Sastojci



      BISKVIT
     4jajeta 4 velike zlice tople vode,125grama secera
      100grama brasna,30grama kakao
      BJELI MOUSSE
     300grama bjele cokolade,200ml mlijeka,200ml slatkoga vrhnja
      3 listica bjele zelatine
      CRNI MOUSSE
     300grama tamne cokolade,200ml mlijeka,200ml slatkoga vrhnja
      3 listica bjele zelatine

Priprema

    400ml mlijeka zagrijati podjeliti na dva puta i preliti preko bjele cokolade i crne cokolade,dobro promjesati i ostaviti kratko na stranu.zelatinu u dvje manje serpice natopiti sa hladnom vodom (u svaku serpicu po 3 listica bjele zeatine)nek malo ostoji u to vrijeme pripremiti slatko vrhnje,400ml miksati u cvrsti snjeg i ostaviti u hladnjak.zelatinu rastopiti i umjesati u crnu cokoladu pa u bjelu cokoladu,staviti u hladnjak.

    Pecnicu zagrijati na 180.jaja,toplu vodu i secer miksati dok nepobjeli,dodati prosijano brasno sa kakaom pa rucno promjesati izliti u pleh od pecnice oblozen sa pek papirom i peci 12-15min.neka se malo hladne skinuti papir i pomocu zdjele u koju ce te tortu slagati izrezati krug.ostatak biskvita koji je ostao izmrviti i ostaviti na stranu.zdjelu oprati sa ledenom vodom i obloziti sa folijom,biskvit utisnuti unutra i ostaviti na stranu.

    Pogledati cokoladu u hladnjaku dali se je pocela stiskati ako je dodati umuceni slag,jednu polovicu u bjelu drugu polovicu u crnu dobro promjesati sa pjenacom.oguljeti 2-3 banane malo ih sa limunom poprskati i prerezati svaku po duzini.prvo bjeli mousse nanjeti,pa po njemu banane poredati nanjeti crni mousse i mrvice koje su nam ostale od biskvita lagano utisnuti.torta mora ostati preko noci u hladnjaku.sutra dan pomocu tanjura tortu izvrnuti i ukrasiti po zelji. (coolinarika.com)



Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian