Open top menu
utorak, 10. lipnja 2014.



Sastojci

Biskvit

 8 bjelanjaka
8 kašika šećera
8 kašika brašna  i još 2 dl vrućeg mlijeka

Krema
 8 žumanjaka
8 kašika šećera
5 kašika oštrog brašna
5 dl mlijeka
2 vanilij šećera
250 gr margarina
500 gr jagoda
3 šlag pjene


Priprema
1
Umutiti bjelanca sa šećerom i dodati brašno. Lagano izmješati, i izliti u pleh obložen papirom za pečenje da se peče 20 minuta na 180 C. Ohladiti biskvit, odlijepiti papir i preliti vrućim mlijekom.
2
Umutiti žumanjce sa šećerom, dodati brašno i 1 dl mlijeka i dobro izmješati. Preostalo mlijeko staviti da prokuha zajedno sa vanilij šećerom, te dodati pripremljena žumanjca i napraviti puding. U mlaku kremu dodati margarin i dobro umutiti.
3
Šlag napraviti prema uputi proizvođača.
4
Redati kora, krema, u kremu ugusto utisnuti jagode, i na kraju šlag.
Uživajte!!!!!

coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian