Open top menu
ponedjeljak, 16. lipnja 2014.




Sastojci:

-2 žlice kakaa u prahu
- 3 žlice brašna (bijelog ili integralnog)
- 2 žlice šećera
- Prstohvat soli
-1/4 žličice praška za peciva
- 2 do 3 žličice ulja (biljnog, maslinovog ili kokosovog)


- 3 žlice mlijeka (kravljeg, sojinog, bademovog)
- 1/2 žličice ekstrakta vanilije

Priprema: 

Slasne tortice pripremite u svega par koraka. Za početak suhe sastojke kao što su kakao,
brašno, šećer, sol i prašak za pecivo istresite u posudu i dobro izmiješajte. Kada ste to učinili
dodajte ostale sastojke te ponovno sve izmiješajte dok se sastojci ne povežu u ujednačenu
smjestu. Smjesom napunite kalupe za pečenje, a ako nemate kalupe, iskoristite šalice za kavu.
Stavite ih u mikrovalnu pećnicu i pecite najviše 60 sekundi. Ako nemate mikrovalnu, kolač možete
spremiti i u pećnicu tako što ćete je zagrijati na 180 stupnjeva, a u ovoj verziji, za tortice će vam


trebati najviše pet minuta. Najbolja provjera je li desert gotov jest da prstom dotaknete površinu
kolača, a ako smjesa nije ljepljiva kolač izvadite iz pećnice. Konzumirati se može topao i hladan, a
po želji ga poslužiti možete sa sladoledom, šlagom ili voćem, savjetuju na Zadovoljna.hr.
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian