Sastojci
250 ml slatkog vrhnja
200 g zaslađenog kondenziranog mlijeka
100 g (grčkog) jogurta
100 g bijele čokolade
1 limun
umak od malina
125 g malina
1 žlica šećera u prahu
1 žlica soka od limuna
Priprema
Čokoladu iskidajte i otopite na pari ili u mikrovalnoj pećnici.
Pomiješajte čokoladu i kondenzirano mlijeko.
Umutite slatko vrhnje u ne previše čvrst šlag.
Umiješajte jogurt i sok od limuna, a zatim i čokoladu s kondenziranim mlijekom.
Kratko sve izmiješajte mikserom da se smjesa izjednači.
Ostavite u hladnjaku dok pripremate umak od malina
Maline izmiksajte u blenderu ili štapnim mikserom u pire.
Procijedite pire kroz gusto mrežasto cjedilo da odstranite sjemenke.
Dodajte šećer i sok od limuna i izmiješajte.
U posudu pogodnu za zamrzavanje stavljajte naizmjenično slojeve sladoleda, preko njega tanak sloj umaka od malina, neka na vrhu bude sladoled.
Zatvorite posudu i stavite zamrzavati.
(coolinarika.com)