Open top menu
četvrtak, 12. lipnja 2014.






Torta je brzo gotova i prefina je - naravno tko voli čokoladu i čokoladu i opet čokoladu svih vrsta

Sastojci (Broj osoba: 8)

BISKVIT:
3 cijela jaja (nema odvajanja bjelanjaka i žumanjaka)
220 g mekog brašna
30 g kakaa
150 g šećera
vanilin šećer ili aroma vanilije
vrećica praška za pecivo
1 dcl ulja
2,5 dcl mlijeka

ZA KREMU:
7,5 dcl vrhnja za šlag
100 g čokolade za kuhanje
100 g mliječne čokolade
100 g bijele čokolade

Postupak pripreme

BISKVIT:
1. U veću posudu prosijte brašno s praškom za pecivo i kakaom.
2. U manju posudu razbijte tri jaja, dodajte šećer i vanilin šećer i prstohvat soli.
3. Miješajte mikserom dok ne bude lijepo pjenasto, dodajte ulje i mlijeko i izjednačite smjesu.
4. Smjesu od jaja dodajte u pripremljeno brašno i mješajte mikserom najprije lagano dok se ne poveže, a onda največom brzinom dok smjesa ne bude jednolika.
5. Ulijte smjesu u kalup za torte i pecite u pećnici na vrući zrak 150° C 20 minuta. Ako niste sigurni da li je biskvit pečen probajte ga klasičnim testom s čačkalicom.
6. Nemojte ga prepeći.
Ovaj biskvit je meni odličan jer je stvarno sočan i uopće e zahtjeva puno posla s pripremom. Ispadne malo deblji, ali uvijek ga možete prepoloviti.

KREMA:
Postupak je isti za sve tri kreme.

1. Otopite čokoladu za kuhanje na pari i ostavite na toplom.
2. Miksajte 2,5 dcl vrhnja za šlag i kad je šlag skoro pri kraju žlicom dodajte čokoladu u vrhnje neprestano miješajući mikserom.
3. Miksajte dok ne dobijete glatku lijepu čvrstu čokoladnu kremu.
4. Mažite na biskvit.
5. Ponovite postupak s mliječnom čokoladom i na kraju s bijelom čokoladom.
6. Tortu stavite u frižider na par sati da se lijepo ohladi prije rezanja.
7. Uživajte u ovoj čokoladnoj fantaziji!

Kreme se lakše mažu jedna na drugu ako poslije svake kreme stavite tortu malo u zamrživač, ali i ne morate, ja to nikad ne radim i super mi se maže.
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian