Open top menu
četvrtak, 12. lipnja 2014.



Odličan uz piletinu, teletinu, uz meso sa roštilja, pire krumpir, pohano meso... :))
Uz šampinjone možete dodati i gljive.

Sastojci (Broj osoba: 5)



250 g šampinjona
1 mala glavica crvenog luka
200 ml vrhnja za kuhanje
sol
ulje
peršin
vegeta
origano

Postupak pripreme

1.) Luk isjeckati što sitnije. Šampinjone očistiti ubrusom i narezati na željene komade.
2.) Na malo vrućeg ulja propržiti luk. Čim luk požuti, dodati narezane šampinjone i miješati dok gljive ne puste svoj sok.
3.) Dinstati šampinjone dok malo omekšaju (povremeno dodavati vode). Dodati začine: sol, vegeta i origano
4.) Na kraju dodati vrhnje za kuhanje. Čim vrhnje prokuha, skloniti umak sa vatre i posuti sitno sjeckanim peršinom. ( Peršin služi samo za ukras )



zena.hr
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian