Open top menu
četvrtak, 12. lipnja 2014.




U ovoj se torti može kombinirati razno sezonsko voće, maline, jagode, borovnice. Ovaj recept sam smislila sama, jako volim mango,željela sam vidjeti kako se slaže sa ostalim sastojcima. Meni i mojima odlično.

Sastojci (Broj osoba: 12)



Sastojci : 3 jaja, 3 žlice šećera, 2 žlice vode, 3 žlice oštrog brašna, pola vrećice praška za pecivo.Parfe krema Dr.Oetker , 600 ml hladnog mlijeka , 250 gr jagoda, 2 žlice soka od naranče, 1 žlica marmelade od šipka ili marelice, 2 manga, 2 žlice šećera, 1,5 dcl soka od naranče , 2 vrećice želatine .

Postupak pripreme

Biskvit : odvojimo bjelanjke i žumanjke, umutimo snijeg .Žumanjke miksamo sa šećerom,2 žlice vode, dodamo brašno, prašak za pecivo. Biskvit se peče na 180 st.C oko 10-15 min. Hladan zalijemo sa malo soka, namažemo marmeladom. Na biskvit poredamo uspravno jagode u 2 reda, par cm udaljeno od ruba,2.red par cm dalje. Napravimo parfe kremu prema uputi,sipamo preko jagoda,stavimo hladiti.
Ogulimo 2 manga ,usitnimo ih u multipraktiku. 2 male vrećice želatine ugrijemo u 1,5 dcl soka, dodamo u kašu od manga, promiješamo, dodamo na već ohlađenu parfe kremu.Hladimo još par sati.Možemo kombinirati razno voće u parfe kremi,maline,jagode,borovnice. Mango želatina daje ovoj torti krasan okus, torta je lagana, pravi ljetni voćni san.

zena.hr
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian