Open top menu
četvrtak, 17. srpnja 2014.



Sastojci:
Piškote (oko 25piškota)

Krema
1 l mlijeka
150 g šećera
1 vanilin šećer
140g gustina
50g kokosa
200g margarina za kreme (ili maslaca)

Čoko krema
4 dcl slatkog vrhnja
100g čokolade za kuhanje
150g milka noisette *



Priprema
1.
Stavite kuhat 8dcl mlijeka sa šećerom i vanili šećerom.
U preostala 2 dcl razmutite gustin.
Kad mlijeko uzavre maknite s vatre, dodajte mu gustin s mlijekom i uz stalno miješanje vratite na laganu vatru dok ne prokuha.
Maknite s vatre i dodajte kokos.
Ostavite da se dobro ohladi.
U hladno umiješajte margarin.
2.
Za čoko kremu kremu stavite grijat slatko vrhnje i dodajte mu čokoladu...miješajte dok se čokolada potpuno ne otopi.
Vrhnje ne smije uzavrijet...svako malo maknite s vatre i dobro promiješajte pjenjačom..pa opet malo vratite na vatru...pa opet maknite i miješajte...i tako par puta dok se čokolada skroz ne rastopi.
3.
Slaganje:
Na dno tepsije (36 x 21) najprije stavite piškote..piškote lagano provucite kroz mlijeko ...nemojte ih puno namakat u mlijeku...samo ih stavite i izvadite.
Meni je trebalo odprilike 25 piškota ( s tim da će te ih morat malo rezat i prilagodit tepsiji).
Na piškote namažite kokos kremu.
i sve prelijte čokoladom (čokolada će vam bit u skroz tekućem stanju...tako da kolač zaboravite preko noći u frižideru).
4.
*za čoko kremu ja sam koristila milku noisette, al možete stavit i samo čokoladu za kuhanje.



Izvor: www.coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian