Open top menu
utorak, 8. srpnja 2014.


Nedeljni ručak u mnogim vojvođanskim kućama je supa, bareno meso,sos i krompir.Moji jako vole paradajz sos ali ne i bareno meso.Zato su ove ćufte kompromisno resenje :)




Sastojci:

Ćufte
 400 gr mlevene junetine
1/2 srednje babure paprike sitno iseckane(moze i iz tursije ali dobro isperite)
persunov list
1 čen belog luka (izrendan na najsitnije)
biber so malovegete
maloaleve paprike



Sos
pola glavice crnog luka
1 kasika brasna
malo aleve paprike
sok od paradajza (ja stavim oko 4 dl Takovo kuvanog paradajza)
malo tucane ljute paprike (ko voli ljuto)
50 gr korena zeleni ili pastrnaka  malo seckanog lista celera  nisam napisala so jer je paradajz sok koji ja koristim dovoljno slan


Priprema:
1
Pomesajte sastojke za cufte i formirajte kuglice.Nekada ih proprzim na malo ulja a nekada im dodam jedno jaje i onda ih (nakon sto su malo odstojale) uvaljam u brasno i direktno spustam u gotov sos.
2
Ako ste ih przili na ulju, kada blago porumene dodajte i seckani crni luk i jos malo proprzite.
Zatim dodajte brasno, alevu papriku, 2dl vode, sok od paradajza, celerov list i na najsitnije izrendan koren zeleni ili pastrnaka.
3
Krčkajte na laganoj vatri oko pola sata.
4
Ako ste se odlucili da ne przite ćufte, onda u masu od mesa ubacite jedno jaje, promesajte i ostavite ih 20 min da odstoje da se stegnu.Zatim formirajte kuglice, uvaljajte ih u brasno i direktno spustajte u sos, koji u ovom slucaju treba da bude redji, jer ce ga dodatno zgusnuti brasno sa cuftica.



http://www.coolinarika.com/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian