Open top menu
četvrtak, 17. srpnja 2014.

Pravi domaći džem! Šljive bistrice, vesele od druženja s rakijom viljamovkom, stopile su se s peckavom aromom cimeta i mljevenih klinčića u džem koji će fenomenalno napuniti palačinke!



Sastojci

1 kg šljiva bistrica
500 g šećera
1 vrećica Želina Dolcela
5 žlica rakije viljamovke
½ žlice naribane limunove korice
½ žličice Cimeta mljevenog  
prstohvat mljevenih klinčića




Priprema                                                               Vrijeme pripreme:70 min
1.
Šljive operite, izvadite im koštice, polovice stavite u lim za pečenje i pecite u zagrijanoj pećnici na 200˚C, 30-40 minuta, dok ne puste sok.
2.
Premjestite ih u posudu za kuhanje, pospite cimetom, klinčićem, dodajte limunovu koricu i rakiju. Želin pomiješajte sa dvije žlice šećera, umiješajte u šljive i kuhajte na laganoj vatri uz miješanje dok ne zakipi.
3.
Nakon toga dodajte ostatak šećera, uz stalno miješanje. Pustite neka masa zakipi i kuhajte još oko tri minute.
4.
Vrući džem izlijte u čiste i zagrijane staklenke koje odmah zatvorite celofanom.



Izvor: www.coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian