Open top menu
petak, 4. srpnja 2014.

Volim kremaste torte za koje mi ne treba rerna i puno vremena za pripremu. Radije vreme provodim sa porodicom a ipak imamo da se zasladimo :). Ova torta je jedna od brzih kremastih poslastica a parče više su tražile i osobe koje inače ne vole slatkiše. Interesantno izgleda a ukus je zaista božanstven. Malo podseća na čizkejk jer je glavni sastojak krem sir :D.


SASTOJCI :


kora:
3oo gr mlevenog keksa,
1oo gr čokolade,
5o ml slatke pavlake,
5o gr margarina,
1 vanilin šećer,
5o gr šećera.

Vanil krem :
2oo gr krem sira,
2oo ml slatke pavlake,
5o gr šećera,
1 vanilin šećer,
1 kesica želatina.
Čoko krem:
2oo gr krem sira,
2oo ml slatke pavlake,
5o gr šećera,
1 vanilin šećer,
2oo gr čokolade,
1 kesica želatina.

PRIPREMA :

Čokoladu, margarin, vanilin šećer i slatku pavlaku staviti u šerpicu na ringlu da se rastopi. Na pola kuvanja dodati šećer. Kad se rastopi dodati mleveni keks i cimet. Staviti koru u kalup i ostaviti i frižider da se hladi. Za to vreme pripremiti filove. Nije bitno koji je ćete prvo staviti, proizvoljno je. Spremaju se isto sem što se u čokoladni doda topljena čokolada za kuvanje. 
Umutiti slatku pavlaku sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati krem sir i mutiti dok se lepo ne sjedini. Želatin preliti sa 4 kažike hladne vode i ostaviti da odstoji i da se stegne pa ga na ringli rastopiti i ubaciti u fil i opet sjediniti mikserom. To je vanil krem. Čokoladni se pravi po istom postupku samo se posle krem sira doda rastopljena čokolada pa želati. Stvaiti jedan fil preko drugog i malo ih izmešati. Izravnati odzgo i staviti u frižider da se hladi. Skinuti kalup i poslužiti dragim ljudima :). 
Prijatno! 



Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian