Open top menu
utorak, 8. srpnja 2014.

Ovako ih ja pravim i za mene su ove najbolje




Sastojci

Potrebno je

500 gr mljevenog mesa
vece parce hleba(natopljeno u vodi ili mlijeku)
1 glavica crnog luka
sitno sjeckani persun
2 kasicice vegete
1 jaje
biber
1 kasicica sode bikarbone(ravna)





Priprema

1
Luk sitno nasjeckati ili narendati na krupno kao jabuke i pomijesati sa svim sastojcima pa dobro umijesiti.
2
Podijeliti na 8 djelova i napraviti loptice pa ih ostaviti 2-3 sata u frizider.
3
Rastanjiti izmedju dva sloja providne folije ili kesa za zamrzivac.
4
Peci na teflonskom tiganju na vrlo malo ulja
5
Moze se sitno nasjeckati jos jedna glavica crnog luka pa kad se na tanjir stavi jedna snicla pospe se lukom, preko nje se stavi druga snicla i tako redom. Na ovaj nacin ce luk malo da omeksa a snicle ce da prime njegov miris
Posluživanje
Zaboravih da napisem ali evo sad da dodam ja ove snicle obicno sluzim sa sosom koji napravim tako sto domaci majonez razblazim sa 2 kasicice kiselog vrhnja i onda dodam sjeckanog persuna.



coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian