Open top menu
petak, 11. srpnja 2014.
Već nekoliko tekstova smo na našem magazinu posvetili čišćenju jetre. Ovaj put se osvrćemo na jabukovo sirće.


O jetri, radu jetre i važnosti čišćenja, detoksikacije jetre smo već pisali (pogledajte tekstove Detoks jetre oblogama od ricinusovog ulja, Saveti za detoksikaciju jetre, Kako da napravite sok za pročišćavanje jetre, Osnažite jetru!). Potrebno je da usvojite zdrav način života, da odbacite alkohol i duvan i pređete na što više sirove hrane. Da biste održali vaš organizam zdravim i da bi normalno funkcionisao važan je pravilan rad jetre. To ćete omogućiti ako prihvatite neke zdrave navike i s vremena na vreme očistite jetru.


Kupite kvalitetno, organsko jabukovo sirće, jer ćete na taj načini biti sigurni da će detoks biti efektivan. Počnite sa manjim dozama tokom dana – rastvorite par kašičica sirćeta u jednoj čaši vode i popijte taj tonik barem jednom na dan. Ukoliko vam je jabukovo sirće ružnog ukusa možete koristi toplu vodu sa malo meda ili sirće dodavati jelima.Kombinacija sa dijetom
Redovan detoks jetre se obično radi dva puta godišnje – na jesen i na proleće – jedan dan. Dan pre detoksa večerajte lagano – recimo povrće kuvano na pari i ribu. Na dan detoksa jedete samo šejkove i smoothie napitke od povrća, sok od jabuke, zeleni čaj, čaj od koprive i druge zdrave napitke koji čiste organizam. Tonik od jabukovog sirćeta uzimate na prazan stomak ujutro i pre spavanja. (Poželjno je da pojačate tonik sa još jednom kašikom jabukovog sirćeta).

Sedam do 10 dana nakon detoks dana poželjno je da jedete svežu hranu, voće i povrće, meso bez masnoća, proizvode od celovitog zrna, manje masne mlečne proizvode, …


Naravno, neće sve to proći tako olako. Detoks dan može doneti i blage glavobolje i mučninu zbog toksina koji brzo napuštaju vaše telo.

Kupka

Tokom detoks perioda možete napraviti i kupku sa jabukovim sirćetom za čišćenje jetre. Ubacite šolju jabukovog sirćeta i 1 šolju gorke soli u kadu sa toplom vodom. Lezite u kadu i ostanite bar 20-tak minuta. Na ovaj način takođe izvlačite toksine putem kože, a možete ublažiti i bolove u zglobovima, ali i lečiti oštećenja na koži nastala zbog ekcema i akni.


Read more at http://lifepressmagazin.com/


Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian