Open top menu
petak, 11. srpnja 2014.

Sirup od kafe će vam uveliko pojednostavniti pripremu omiljene hladne kafe, a napravićete ga na više nego jednostavan način.

Blog Food52 okuplja mnogo zaljubljenika u kulinarstvo koji nesebično dele svoje recepte sa čitaocima. Među brojnim idejama pronašli smo i sirup od kafe koji je postavila blogerka pod nadimkom Mrslarkin.



Sirup od kafe za koji je ona postavila recept možete koristiti u pripremama poslastica, ali i kao prečicu do savršene ledene kafe. Jednostavno uspete malo sirupa u hladno mleko, dodate koju kockicu leda i to je to.


Potrebni sastojci:
(Za 500 ml sirupa)

1 ½  (od 250 ml) šolja espreso kafe – malo jače
2 šolje smeđeg šećera



Priprema:
Sastojke izmešajte u manjoj posudi i stavite na šporet, na slabiju temperaturu da se šećer istopi. Nakon toga temperaturu malo pojačajte i ostavite da sirup kuva samo da se malo zgusne.
Sklonite sirup sa šporeta, ostavite da se ohladi i sipajte ga u čiste teglice ili staklene flaše.
Sirup čuvajte u frižideru.
Izvor: http://lifepressmagazin.com/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian