Open top menu
četvrtak, 3. srpnja 2014.

Omiljene u mojoj porodici!







Sastojci

2 dl mleka
1 kašičica sećera
1 suvi kvasac
700 g brašna
1 prašak za pecivo
2 kašičice soli
1 kiselo mleko
1 žumance za premazivanje

Priprema


Pomešati mlako mleko sa šećerom, te dodati suvi kvasac i ostaviti smesu na toplom da kvasac nadođe. U međuvremenu pomešati brašno sa praškom za pecivo i soli. Dodati ulje i kiselo mleko. Sve dobro sjediniti. Na kraju dodati nadošao kvasac. Zamesiti glatko testo i ostaviti ga na toplom 15 minuta. Testo podeliti na 4 dela. Svaki deo rastanjiti na pola centimetra debljine. Testo iseći na trouglove i oblikovati kiflice. Kiflice premazati ulupanim žumancetom i posuti ih kimom, susamom ili makom po želji. Ređati ih u podmazan pleh i peći na 200 stepeni oko 15 minuta. Prijatno!



http://www.kuhinjica.rs/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian