Open top menu
petak, 4. srpnja 2014.

Ništa slađe od brzih kremastih torti. U njima uživaju i deca i odrasli a potrebno je malo vremena za pripremu. Oni koji prate moj blog već znaju da sam ljubitelj ovakvih poslastica :). Tako u mojoj kući skoro uvek imamo desert sa divnom kremastom notom. Puding kao osnovni sastojak menja fil kuvan na pari i tako ovakve poslastice mogu praviti i oni koji se nikada pre toga nisu oprobali u kuvarskim veštinama :D. Ali ipak, ovakve torte mame uzdahe iako su izuzetno lake za pripremu. Ovog puta sam rešila da vam predstavim tortu koja se rado ručka na našim kućnim proslavama i nadam se da će vam se dopasti komabinacija ukusa :). 

 

SASTOJCI :
3 pudinga od vanile,
1 L mleka,
1o kašika šećera za puding,
1 vanilin šećer za puding,
5o gr margarina,
1oo gr crne čokolade,
1oo gr piškota,
1oo gr jaffa keksa,
sok od narandže za umakanje,
šlag za dekoraciju.
PRIPREMA :
Od litre mleka izdvojiti čašu. Ostatak staviti u šerpicu da se kuva na laganoj vatri. Tri kesice pudinga umešati u izdvojeno mleko i dodati vanilin šećer i 1o kašika šećera. Skuvati puding pa ga ostaviti da se prohladi. Hladan puding mikserom sjediniti sa 5o gr margarina pa ga podeliti na dva dela. U jedan deo dodati 1oo gr otopljene čokolade. Piškote umakati u sok i poređati na dno tacne. Preko njih rasporediti fil sa čokoladom. Jaffa keks takođe umakati u sok pa poređati preko fila od čokolade. Preko jaffe premazati fil od vanile. Ostaviti nekoliko sati da se hladi i lepo stegne u frižideru. Tortu dekorisati šlagom pa je poslužiti :).



Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian