Open top menu
srijeda, 16. srpnja 2014.





Sastojci

Tijesto za 2 kruha

 400 g kukuruznog brašna
400 g oštrog brašna
400 g glatkog brašna
2 žličice šećera
4 žličice soli
1 žumanjak
7 dl vode
1 dl maslinovog ulja
2 dl mlijeka
1 kvasac



Priprema

1
U kukuruzno brašno umiješaj sol i jednu žličicu šećera te popari vrelom vodom i dobro promješaj.
2
Ugrij mlijeko sa žličicom šećera i dodaj kvasac. Ostavi pola sata na toplom mjestu da kvasac reagira.
3
U ohlađeno kukuruzno brašno dodaj sve preostale sastojke i umijesi glatko tijesto (Po potrebi dodajte još malo pšeničnog brašna da tijesto ne bude gnjecavo). Tijesto oblikovano u kuglu ostavi sat vremena u ugašenoj pećnici prethodno zagrijanoj na 60 stupnjeva.
4
Nakon što se volumen tijesta udvostručio ponovno izmijesi i podijeli u dva jednaka dijela. Oblikuj kruh i ostavi ga da se diže još 20-tak minuta.
5
Prije pečenja plitko zareži kruh i lagano ga poškropi hladnom vodom
6
Peći oko 1 sat na temperaturi od 170 stupnjeva pokrivenog papirom i 30-tak minuta otkrivenog, na istoj temperaturi.
Posluživanje
Ukoliko kruh pečete u kalupu, potrebno ga je odmah nakon pečenja izvaditi iz kalupa. Pečeni kruh odmah poškropiti hladnom vodom, pokriti vlažnom krpom i ostaviti da se polako ohladi na sobnoj temperaturi.



Izvor: coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian