Open top menu
četvrtak, 3. srpnja 2014.



Moj najbolji biskvit, nikad ne iznevjeri, pišem ga zbog svih onih koji nikako ne mogu naći dobar sočan i izdašan biskvit....a i da ga ja imam u svojoj kolekciji.

Sastojci

BISKVIT
25 dkg mekog brašna
15 dkg šećera
1 dcl ulja, ja sam koristila maslinovo
1,5 dcl mlijeka
3 jaja
1 vanili šećer
1 praška za pecivo (može i pola na ovu količinu)
korica 1 limuna
prstohvat soli

Priprema



1. U veliku posudu prosijte brašno i prašak za pecivo.
Jaja tucite sa šečerom i vanili šečerom ili aromom vanilije, dodajte sol i limunovu koricu. Kad se  dobro izradi dodajte ulje i mlijeko. Polako miješajući dodajte tu smjesu pripremljenom brašnu. Miješajte da se ne stvore grudice.

2. Ova masa je dovoljna za kalup torte 26 i dođe baš puno biskvita, jer se fino digne.
Ne mojte ulijevati više od 3/4 visine kalupa. Pecite na 180 C (kod mene sa ventilatorom) nekih 20-25 minuta, ovisi o pečnici. Tijesto provijerite čačkalicom.

3. Dodavanjem  mirisa, aroma i drugih sastojaka možete  dobiti različite biskvite, šta ću vam i pokazati.

4. Vrlo je bitno da ga ne prepečete!

Posluživanje

Sam biskvit ovakav napisan bez problema može biti sočan i do 10 dana(piše u knjizi) ali kod mene je na jedvite jade uspio sakriven izdržati 4 dana i bio je izuzetno sočan i mekan.



Izvor: www.coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian