Open top menu
petak, 4. srpnja 2014.



Sastojci:
Testo:
150ml mleka ili jogurta
150ml mlake vode
3 kašike ulja
1,5 kašičica soli
1 svež kvasac (40g)
1 kašika šećera
500g brašna + za posipanje


Premazivanje:
1 jaje
Susam, kim, crni susam itd.
Punjenje:
Povrće, šunka, kobasica, sir, masline itd. ili neki namaz ili salata

Priprema:

U mlaku vodu razmutiti kvasac, dodati šećer i kašiku brašna i ostaviti 10-ak minuta da kvasac proradi.
U veliku činiju sipati brapno, dodati nadošao kvasac, ulje, mleko, so i zamesiti glatko testo. Ostaviti ga da
naraste (pola sata do sat). Kada testo naraste, izručiti ga na pobrašnjenu površinu i rastanjiti na debljinu od
1/2 cm. Iseći testo na 12 traka i svaku obmotati oko kalupa namazanog uljem. Poređati ih u pleh postavljen
papirom za pečenje, premazati jajetom, posuti susamom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni
25-30 minuta. Tople kornete skinuti sa kalupa i ostaviti da se potpuno ohlade. Mogu se puniti
salatom po izboru ili da na list zelene salate naređate povrće, šunku, sir, jaja itd., uvijete salatu i
uvučete u kornet.
Namaz sa susamom:
1/2kg krem ili švapskog sira
100g susama
200g parizera ili šunke
1 kašika senfa
Propržiti susam na teflonskom tiganju nekoliko minuta, dok ne zamiriše i ne pusti arome. Šunku iseći na sitne
kockice. Dobro izmešati sir, šunku, susam i senf. Služiti kao namaz ili kao salatu.


Recept preuzet sa: kuhinjazaposlenezene.blogspot.com

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian