Open top menu
nedjelja, 31. kolovoza 2014.

Recept je super jednostavan, a prefin!preporuka koleginice Ivane…



Sastojci


    krema

     6 žumanjaka
     15 dkg šećera u prahu
     20 dkg čokolade za kuhanje
     25 dkg margarina
     6 bjeljanjaka-snije



    ostalo
     25 dkg petit keksa
     tanjur mlijeka
     3 vrećice šlaga
      ILI
     4 dcl slatkog vrhnja

Priprema

    1
    Prvo izmiksaj žumanjke sa šećerom, dodaj otopljenu čokoladu.
    2
    Najlakše ćete otopiti čokoladu da ju stavite u mikrovalnu, ali obvezno poklopite tanjurom ili nečime, tako se najlakše otopi.
    3
    Dodaj margarin.
    4
    Na kraju dodaj čvrst snijeg izrađen s malo soli.
    5
    Na dno velike tepsije (veličine rerne) poslaži petit kekse umočene u mlijeko.
    6


    Na to namaži kremu.
    7
    Gore ide šlag.

Posluživanje

Možete umakati kekse i u kavu, ako volite. Što se tiče šlaga, može i pola litre slatkog vrhnja. Najbolje je ostaviti preko noći da se dobro ohladi

Izvor: http://www.coolinarika.com/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian