Open top menu
subota, 30. kolovoza 2014.



Sastojci

    Kora
     4 belanceta
      prstohvat soli
     80 g secera
     20 g brasna
     80 g pecenih, mlevenih lesnika
    Fil
     8 zumanaca
     120 g secera
     50 g brasna
     170 g mleka
     90 g cokolade za kuvanje
     110 g putera
    Ostalo
     30-ak g pecenih, mlevenih lesnika


Priprema

Težina:
    Jednostavno

    1

    U belanca dodati prstohvat soli i dobro umutiti. Polako dadavati secer i dalje mutite dok ne dobijete cvrst sneg. Iskljuciti mikser. Lagano dodati mlevene, pecene lesnike i 20 g brasna. Umesati zicom.
    2

    Podmazati i brasnom posuti tepsiju cca. 30x20cm i sipati umucena belanca. Poravnati. Peci 20 minuta na 180 stepeni. Probati cackalicom da li je gotovo.
    3

    Za to vreme napraviti fil. Umutiti 8 zumanaca sa 120 g secera. Tome dodati 50 g brasna i 170 g mleka. Mozete ga kuvati na pari, ali ja volim direktno na ringli na jako slaboj vatri, uz neprestano mesanje zicom. Dodati 90 g cokolade za kuvanje. Kuvati dok se fil ne zgusne. Kada se ohladi dodati 110 g umucenog putera. Sve zajedno dobro umutite mikserom.
    4

    Premazati preko ohladjene kore i odozgo posuti sa 30-ak grama mlevenih pecenih lesnika. Ohladiti.

   
    5

    Iseci na stanglice ili kockice i uzivati. Prijatno! :)

Izvor: coolinarika.com

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian