Open top menu
subota, 30. kolovoza 2014.

Rak je jedna od najsmrtonosnijih bolesti, znanstvenici stalno rade kako bi pronašli lijek koji će konačno stati na kraj ovoj bolesti. Jedan od njih je i ova biljka, naučnici tvrde da za samo 16 sati može ubiti čak 98% stanica raka.



Naime, prema istraživanju koje je objavljeno u “Life Science” prošlog mjeseca, Artemisinin, pronađen u ovoj biljci “Slatki pelin” ili “Artemisia Annua”, koja se odavno koristi u kineskoj medicini, može ubiti 98% stanica raka dojke u manje od 16 sati. Ako se koristi sama biljka, uzrokuje smanjenje od 28 posto stanica raka dojke, ali u kombinaciji sa željezom, “Slatki pelin” uspješno “BRIŠE” rak gotovo u potpunosti, i ne uzrokuju nikakvu štetu zdravih stanica u eksperimentu koji je bio proveden.

Pitamo se dali je ovo stvarno lijek za kancer koji će u bliskoj budućnosti biti u mogućnosti ukloniti rak poput gripe i prehlade, ili se radi samo o još jednom nagađanju naučnika koji svakodnevno rade na ovoj vrsti lijekova. Šta mislite vi, napišite nam u komentarima vaše mišljenje.



Izvor: narodnilijek.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian