Open top menu
ponedjeljak, 1. rujna 2014.

Meni najbolji recept




Sastojci

    ZA 3 KG PAPRIKA
     1l alkoholnog sirćeta 9 posto
     3l vode
     2dl ulja
     1 velika kašika soli
     1 vel.kaš. šećera
      biber u zrnu
      bijeli luk



Priprema

    1.
    pomiješati sastojke u velikoj šerpi, osim bijelog luka i bibera.
    2.
    kada tečnost provre ubacivati po 8-10 paprika koje su dobro očišćene od sjemenki (ukupno 3 kg paprika). kuhati 2-3 min, što zavisi od debljine paprika.
    3.
    na dno tegle isjeckati 2 česne bijelog luka i par zrna bibera pa na to staviti paprike i pozbiti kašikom
    4.
    ubaciti nove paprike da se kuhaju i ponavljati dok se ne napune tegle. bibera i b.luka treba biti na dnu tegle, u sredini i na vrhu
    5.
    ubaciti dva drvceta na vrh tegle da paprike ne bi isplivale iz vode pa napuniti tegle vrućom vodom u kojoj su se kuhale i odmah zatvoriti. same će se hermetički zatvoriti. jesti nakon najmanje 7-10 dana.



Izvor: www.coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian