Open top menu
utorak, 2. rujna 2014.

Oduševljena, a zarazila sam i svoje prijatelje!



Sastojci

    Tijesto
     250 ml mlijeka
     1 žličica šećera
     1 kocka svježeg kvasca
     500 g glatkog brašna
     500 g oštrog brašna
     1 prašak za pecivo
     2 jaja
     2 jogurta
     3 žlice šećera
     3 žlice ulja
     1 žličica soli




Priprema


    1.
    U posudici ugrijati 250 ml mlijeka, žličicu šećera i dodati razmrvljenu kocku kvasca.
    2.
    Promiješati i pustiti na toplom mijestu da kvas uzađe.
    3.
    U drugoj posudi pomiješati obije vrste brašna i redom dodavati prašak za pecivo, šećer, ulje i sol.
    4.
    Dodat jogurte i lagano ulupana jaja.
    5.
    Dodati uzašli kvasac i miješati kuhačom dok se smjesa ne poveže.
    6.
    Dalje mijesiti rukama dok se ne dobije čvrsto tijesto (po potrebi alo se tijesto lijepi dodati još malo brašna).
    7.
    Umiješano tijesto staviti u nailonsku vrečicu, istisnuti zrak i vrečicu zavezati.
    8.
    Ostaviti u hladnjaku da tijesto odstoji 4 sata.

Posluživanje

Tijesto se reže po potrebi, a ostatak može stajati u hladjaku 7 dana. Ovo je tijesto također izvrsno za pizzu.



Izvor: coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian