Open top menu
ponedjeljak, 1. rujna 2014.

U Dalmaciji će im dodati pancetu, svoje varijante imaju i Mađari i Rumunji, a slavno jelo nije zaobišlo ni Coolinariku. Pripremi pristupite smjelo, imajući na umu da paprike vole crvenu papriku u prahu, rajčicu i češnjak.



Sastojci

     8 svježih paprika – srednje veličine
     350 g mljevene teletine
     350 g mljevene svinjetine
     1 žlica nasjeckanog luka
     3 češnja češnjaka
     1 žlica nasjeckanog peršina
     1 žličica Slatke paprike
     ½ žličice Crnog papra mljevenog
      sol
     2 žlice Vegete
     100 g riže
     4 žlice ulja
     400 ml Passate Podravka
     1 list celera
     1-2 žličice Gussnel Dolcela
     300 ml vode        




Priprema


    1
    Svježim paprikama odrežite kapice i izdubite ih.
    2.
    Paprike operite i ocijedite.
    3.
    Mljeveno meso pomiješajte pa dodajte luk, nasjeckani češnjak, peršin, crvenu papriku u prahu, papar, sol, 1 žlicu Vegete i rižu. Mesnu smjesu dobro izmiješajte i njome nadjenite pripremljene paprike.
    4.
    Paprike popecite na zagrijanom ulju sa svih strana, dodajte passatu, list celera, preostalu Vegetu, vode prema potrebi i kuhajte na laganoj vatri oko 50 minuta.
    5.
    Potkraj kuhanja umiješajte Gussnel razmućen u malo vode.

Posluživanje
Kuhane paprike poslužite uz pire krumpir.

Savjet

Količinu riže možete dodati po želji. Paprike nemojte nadijevati do kraja jer će tijekom kuhanja pucati. Pripremljenoj mješavini mesa prije nadijevanja možete dodati 50-100 ml mineralne vode.

Napomena

Ovo možete i zamrznuti
Zamrzavanje: Nakon 6. koraka punjene paprike stavite u adekvatne posude s poklopcem za zamrzavanje, ostavite da se ohlade i zamrznite.
Odmrzavanje: Posudu izvadite iz zamrzivača i stavite u hladnjak preko noći. Odmrznute paprike prebacite u posudu i dobro prokuhajte kako bi se sredina paprika zagrijala koliko i vanjska površina (preko 80°C).
Trajnost: 90 dana.



Izvor: www.coolinarika.com

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian