Open top menu
ponedjeljak, 26. siječnja 2015.


BISKVIT
Sastojci:
– 1 jaje
– 1 šalica šećera
– 1 šalica mljevenih oraha
– 1 šalica mlijeka
– ½ šalice ulja
– 1 šalica brašna
– 1 prašak za pecivo


Priprema: Istucite jaje i dodajte pola šalice šećera, te nastavite miksati dok ne dobijete gustu kremastu teksturu, potom dodajte mlijeko i miješajući postepeno dodajte ostatak šećera. Potom žlicom umiješajte orahe i ulje, razradite i na kraju umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo.
Sve dobro istucite mikserom i prelijte u pobrašnjeni i nauljen protvanj. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva oko 20 minuta.
Savjet: Biskvit mora biti sočan stoga je važno da ga ne prepečete. Nakon 15 minuta pečenja slobodno čačkalicom provjerite sredinu biskvita. Ukoliko na čačkalici ne ostaju tragovi smjese, možete ga izvaditi iz pećnice.
KREMA
Sastojci:
– 1 puding od vanilije
– 3 dcl mlijeka
– 2 žlice šećera
– 15 dkg maslaca
Priprema:
Odvojite 1 dcl mlijeka i u njega umiješajte puding i šećer, ostatak mlijeka stavite u lonac da provrije. Smanjite vatru i u vrelo mlijeko polagano miješajući dodajte pripremljeni puding.
Kada sve provrije skinite s vatre i ostavite da se ohladi, pa potom umiješajte maslac i sve dobro razradite mikserom.
Na ohlađeni biskvit dodajte kremu i posipajte ribanom čokoladom ili mljevenim orasima.

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian