Open top menu
petak, 23. siječnja 2015.

Svaka žena je nekada u životu imala problema ili neprijatno iskustvo sa gljivičnom infekcijom. Vaginalna kandidijaza je zapaljenje sluzokože vagine i vulve i jedno od najčešćih ginekoloških oboljenja, koja je izazvana gljivicama iz grupe kvasnica, najčešće Candida. Česti simptomi ove gljivične infekcije su: vaginalno peckanje, svrab, lučenje „neobične“ tečnosti iz vagine, ponekad bol prilikom mokrenja i seksualnih odnosa.


Za sve gljivične infekcije karakteristično je to da je potrebno duži vremenski period da se izleče i da pacijenti (oba partnera) redovno upotrebljavaju preporučene preparate i lekove. Izbor metode lečenja i vrste lekova ( masti, kreme ili vaginalete) treba prepustiti ginekologu. Veoma su efikasne i alternativne, prirodni metode u lečenju gljivičnih infekcija.

Prirodno lečenje gljivičnih infekcija




Razređena eterična ulja su odlicna preventivna mera za žene, koje doživljavaju česte vaginalne infekcije, naročito posle polnog odnosa. Eterično ulje lavande naročito je efikasno za uništavanje Candide, a i samo po sebi poseduje prijatan miris.

Eterično ulje lavande za vaginu:

1/4 šolje biljnog ulja (najbolje kantarionovog ulja) pomešati sa 1/4 kašike eteričnog ulja lavande. Svakodnevno podmazivati vaginu ili naneti pola kašičice smese na tampon i stavljati u vaginu preko noći.

Beli luk.

Beli luk je efikasno antibakterijsko i antigljivično sredstvo, koje se odlično bori sa Candidom, samim tim i sa večinom vaginalnih infekcija. Svakodnevno konzumiranje 2-3 čena belog luka može učiniti čuda.

Ruzmarin, majčina dušica i lavanda.

Bilo koja od ovih aromatičnih trava pripremljenih u vidu čaja ili korišćena za ispiranje unutrašnjosti vagine odlično deluje na uništavanje bakterija. Ruzmarin i majčina dušica su najjači.

Kantarion.

Kantarion je odličan prirodni antibiotik , kojeg organizam lakse toleriše od tableta. Kod vaginalnih infekcija i zapaljenja ženskih polnih organa pije se čaj od kantariona: 1 kašiku kantariona zaliti sa 200 ml vruće vode i kuvati 15 minuta. Piti po 1/4 šolje tri puta dnevno. Veoma su efikasni i tamponi umočeni u kantarionovo ulje i stavljeni u vaginu preko noći.

Crni luk.

Sitno izrendanu manju glavicu crnog luka umotati u gazu i staviti u vaginu na 8-12 sati. Koristiti za upalu sluzokože vagine, izazvanoj gljivicom Candide. Ako postoji osetljivost na crni luk, gazu prethodno umočiti u čaj od nevena ili nevenovo ulje.

Kod upale ženskih organa i vaginalnih infekcija:



Pomesati kašiku maslinovog, sojinog ili suncokretovog ulja sa kašikom meda. Napraviti tampon od gaze, umočiti u smesu i stavljati u vaginu preko noći.

Ehinacea.

Verovatno ste cule za ovu biljku, kao jednu od najboljih lekova za simptome prehlade i gripa. Njena svojstva koja stimulišu imuni sistem, takođe su korisna protiv mnogih vaginalnih infekcija i seksualno prenosivih bolesti. Ehinaceu možete koristiti u obliku čaja ili primenjivati za ispiranje vagine.


Žene koje imaju problema sa dugim i čestim vaginalnim infekcijama, pogotovo sa Kandidom treba da iz svog jelovnika isključe šećer pa čak i voće a uključe povrće i sokovi od njega. Najbolja je ishrana koja je bogata mahunarkama, žitaricama, ribom i živinskim mesom.

http://uspesnazena.com/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian