Open top menu
petak, 23. siječnja 2015.

Od svih vrsta jetrica ova mi je do sada zaista bila najfinija.


Sastojci:

600 g juneće jetrice
Malo ulja
2 luka srednje veličine
½ praška za pecivo
100 ml vode
2 lovorova lista
Sol
Papar
Žličica mješavine začina
200 ml pasirane rajčice
250 ml vina (koristila sam bijelo)
250 ml vode



Priprema:
Luk očistite i sitno nasjeckajte. Pržite ga 2-3 minute na malo ulja (bez dodavanja tekućine) dok postane staklast. Posipajte ga s pola praška za pecivo i prelijte sa 100 ml vode. Luk će se zapjeniti, promiješajte ga i dinstajte desetak minuta dok se reducira tekućina.
Sada dodajte jetricu nasjeckanu na kockice ili na tanke duguljaste kvadrate te dva lovorova lista pa  dinstajte tridesetak minuta. Zatim dodajte pasiranu rajčicu i dinstajte desetak minuta pa dodajte preostale sastojke (sol, papar, začine, vino i vodu). Ostavite da kuha oko sat do sat i po uz samo povremeno miješanje.
Gotov umak po želji poslužiti uz pire krumpir, palentu, kuhani krumpir na kockice, a može se konzumirati i bez priloga jer je umak vrlo gust .


Izvor: http://receptiizmojebiljeznice.blogspot.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian