Open top menu
srijeda, 28. siječnja 2015.


Sastojci:
  • 4 jajeta
  • 4 kašike šećera
  • 2 kašike brašna
  • 2 kašike gustina
  • 2 dl mlijeka
  • 1 instant kafa
Za dekoraciju:
  • 4 dl slatke pavlake
Za fil:
  • 4 jajeta
  • 250 g šećera
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 250 g margarina
  • 250 g kesten pirea


Priprema
:

Kore:

1. Bjelanjke odvojiti od žumanjack pa sa kašikom šećera umutiti u čvrst snijeg.
2. Posebno umutiti žumanjke s 3 kašike šećera. Sjediniti smjesu od žumanjaka sa šamom od bjelanjaka pa dodati brašno i gustin te polako promiješati varjačom.
3. Pravougaonu tepsiju obložiti papirom za pečenje pa sipati u nju pripremljenu smjesu za koru. Peći u zagrijanoj rerni na 200ºC dok ne porumeni.
4. Pečenu koru ostaviti da se ohladi, a zatim je poprečno presjeći napola. Instant kafu rastopiti u toplom mlijeku pa poprskati kore.
Fil:
1. Sjediniti šećer i jaja i kuhati na pari uz neprestano mućenje dok se šećer ne rastopi.
2. Potom dodati čokoladu izlomljenu na kockice i nastaviti s kuhanjem miješajući dok se čokolada ne rastopi.
3. U ohlađenu smjesu od čokolade dodati pjenasto umućen margarin i kesten pire te sve zajedno umutiti mikserom.
Finalni postupak:
1. Prvu koru premazati polovinom fila i prekriti drugom korom. Zatim rasporediti preostali fil i poravnati.
2. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i premazati preko fila.




Izvor: lepotaizdravlje.rs
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian