Open top menu
srijeda, 28. siječnja 2015.

Raznolikosti se privlače, pa je tako i ovdje došao do izražaja savršen spoj crne čokolade i maslaca od kikirikija. Svakako preporučujemo da isprobate naše neodoljive kikiriki bombice.

Sastojci

500 g čokolade za kuhanje

1 šalica maslaca od kikirikija
½ šalice šećera u prahu

8 žlica maslaca


Priprema


Rastopite ¾ čokolade u vodenoj kupelji, skinite s vatre i dodajte ostatak čokolade te miješajte dok se sva čokolada ne rastopi.Napunite dno papirnatih košarica za muffine s čokoladom i okrenite košarice tako da se stranice prekriju čokoladom. Stavite ih na 10-15 minuta u hladnjak.U drugoj zdjeli, nad vodenom parom, zagrijte maslac od kikirikija, šećer u prah i maslac pa miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.Izvadite košarice iz hladnjaka i napunite do pola s toplom kikiriki smjesom. Lagano ih protresite tako da na vrhu ostane glatka površina. Košarice stavite da se oko 10 minuta ohlade u hladnjaku.Izvadite košarice iz hladnjaka i pokrijte svaku čašu s jednim slojem čokolade.
Posluživanje
Poslužite uz kavu ili prigodni koktel.
Savjet
Ako je čokolada pravilno rastopljena na početku, ne bi joj trebala smetati sobna temperatura te bi čokolada trebala pucketati kada se grize.


Izvor: coolinarika.com

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian