Open top menu
petak, 23. siječnja 2015.


Brz, jednostavan desert bez pečenja, laganog, pahuljastog okusa..

Sastojci

Krema I.
 8 dclmlijeka
 10 žlicašećera
 2žumanjka
 2 dclgriza ( 1 šalica)
 25 dagmargarina
 1vanilin secer
Krema II
 1/2 lslatkog vrhnja
 10 dagcokolade (vaše omiljene, ja sam stavila mliječnu)
i još potrebno
 petit keks
 čokoladno mlijeko za namakanje petita




Priprema

Od 8 dcl mlijeka odvojiti dio da se umuti žumanjci i griz.
Preostalo mlijeko staviti kuhati sa šećerom pa kad provre dodati griz , mješati par minuta dok se zgusne.
Dodati vanilin šećer, skloniti s vatre, i pustiti da se napola ohladi.
U tu napola ohladenu kremu umješati margarin pa dobro umutiti.
Za drugu kremu izmiksati slatko vrhnje pa u to dodati čokoladu isjeckanu na male komadiće.Petit keks nakratko namočiti u čokoladno mljeko (ili kavu) pa slagati u lim (veličine oko 20×30 ), premazati sa polovicom žute kreme, pa preko žute staviti polovicu šlaga sa komadićima čokolade, opet petit keks-žuta krema-ostatak šlaga.

Posluživanje

Poslužiti dobro rashlađeno.Ovo je osnovni recept, a vi možete opet prilagoditi svome ukusu, možda umjesto griza staviti puding sa omiljenim okusom, umjesto petit keksa može plazma keks ili sl….stvarno je podložan promjenama.


coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian