Open top menu
petak, 23. siječnja 2015.


Sastojci:
300 g glatkog brašna
120 g šećera
1 vanilin šećer
1 jaje
200 g maslaca
1 žličica kakaa
1 žličica nutelle
1 žumanjak
50 g nasjeckanih poprženih lješnjaka
250 g nutelle
Priprema:
Umijesiti tijesto od brašna, šečera, vanilin šećera, maslaca i jaja.
Tijesto podijeliti na dva dijela (provjeriti vaganjem). Izmiješati žličicu nutele sa kakaom te dodati u jednu polovinu tijesta. Spremiti ih u prozirnu foliju i ostaviti pola sata u hladnjaku da odmori.
Lješnjake popržiti i nasjeckati na sitne komadiće.
Kad je tijesto odmorilo, izvaditi ga ih hladnjaka i svaki posebno razvaljati na cca 3mm debljine. Rezati krugove primjera 4 cm.
Složiti ih na lim za pečenje, sve premazati razmućenim žumanjkom, a bijele keksiće posuti sjeckanim lješnjacima. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici 15 min na 180 st.C, paziti da ne pregore
Nutellu malo ugrijati na pari ili u mikrovalnoj.
Nutelom bogato puniti – spajati po jedan tamni i svjetli keks s tim da svjetli posut lješnjacima bude iznad.



Izvor: http://receptiizmojebiljeznice.blogspot.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian