Open top menu
srijeda, 28. siječnja 2015.


Sastojci


 2 jaja
 2 dcl ulja
 3 dcl mleka
 1 kašika suvog kvasca
 100 gr šećera
 oko 700 gr brašna
  Za fil:
  džem od šljiva
  Za sirup:
 200 gr šećera
 3 dcl vode
  Za posipanje kiflica:
 100 gr kokosa



Priprema


U 3 dl mlakog mleka staviti kašiku suvog kvasca i 100 g šećera. Da stane pa dodati 2 jajeta, 2 dl ulja i brašnom zamesiti testo.

Testo dobro izraditi i ostaviti da nadođe. Kad testo nadođe, podeliti na pet delova. Svaki deo razvaljati u krug i isečemo na 8 trouglova. Na svaki trougao testa staviti kašičicu džema i uviti u kiflicu. Tako uraditi sa svim delovima testa.

Kiflice ostaviti da stanu 15 minuta i peći na 200 stepeni dok blago ne porumene.

U medjuvremenu skuvati sirup: U posudu staviti šećer i vodu i kuvati 4-5 minuta od vremena kad proključa. Pečene kiflice tople uvaljivati u topao sirup (kiflice ne da stoje u sirupu samo provući kroz sirup sa jedne i druge strane) pa posuti kokosom.

Kiflice više dana ostaju mekane.



Izvor: coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian