Open top menu
srijeda, 21. siječnja 2015.

Ako vam kažemo da u ovoj torti ima čak i badema, pomislićete da nema tako svečane prilike koja zaslužuje ovakvu poslasticu!
Sastojci:

  • 10 jaja
  • 150 gr putera
  • 160 gr šećera
  • 120 gr oraha
  • 80 gr čokolade
  • malo cimeta
Za fil:
  • 10 žumanaca
  • 10 kašika šećera
  • 200 gr putera
  • 2 štangle čokolade
  • 100 gr lešnika
Za preliv:
  • 100 gr čokolade
  • 50 gr badema


Priprema:
Rastopiti 80 gr čokolade, pomašati sa žumancima umućenim sa šećerom i omekšalim puterom. Posebno umutiti belanca i dodati ih masi od žumanaca. Dodati malo cimeta i peći.
Za fil: umutiti 10 žumanaca sa 10 kašika šećera i kuvati na pari. Kad masa postane gusta dodati 200 gr putera, 2 štangle otopljene čokolade i lešnik koji je prethodno prepečen i samleven.
Ohlađenu tortu preseći na tri dela i filovati. Premazati je odozgo i sa strane pa preliti rastopljenom čokoladom u koju je dodato malo putera ili ulja. Posuti oljuštenim i seckanim bademima.



Lisa.rs
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian