Open top menu
subota, 24. siječnja 2015.Po meni najbolja, najrumenija i najmirisnija pita sa mesom koju sam ikad probala. Recept je star, prepisan iz mamine sveske još dok sam išla u srednju školu. Probajte i nećete se pokajati.


Sastojci

 500g tankih kora
 300g mesa (mešanog)
 3 glavice luka
 2 dcl mineralne vode
 2 dcl jogurta
 1 dcl ulja
 4 jajeta
  so, biberPriprema


Sitno iseckati crni luk i pržiti ga na ulju. Dodati mleveno meso i dobro upržiti. Začiniti solju i biberom.

Kore podeliti na 3 dela, a fil na 2 dela. Naizmenično složiti u podmazan pleh (veliki od rerne). Oštrim  nožem iseći na manje kocke.

Pomešati mineralnu vodu, jogurt i ulje. Ovom mešavinom zaliti pitu. Pažljivo pomalo podizati parčiće da mešavina svuda prodre. Ostaviti malo da se mešavina upije.Mikserom umutiti jaja, pa zaliti pitu. Ponovo kašičicom zadizati slojeve. Možete čak i malo protresti pleh.

Pitu peći prvih 10 minuta na 250 C, a zatim pokriti folijom i peći još 20-25 minuta na 200C. Ne mora se pokrivati kada se izvadi iz rerne jer će svakako biti mekana (sa strane i odozdo će biti divno hrskava).

Ko ne voli meso može je napraviti sa pečurkama. Potrebno je 400-500g pečuraka, jer imaju dosta tečnosti tako da prženje traje duže a samim tim i kalo je veće. Neka vas ne buni to što ide tako malo mesa. To je sasvim dovoljno da pita bude ukusna a da ne bude teška. Naravno možete i povećati količinu mesa do 500g ako volite da je zasitnija.


Izvor: coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian