Open top menu
nedjelja, 1. veljače 2015.



Sastojci

     3 jajeta
     10 kasika brasna
     1 kesica praska za pecivo
     200 ml jogurta

     1 kašičica soli
     200 gr iseckane sunke
     200 gr feta sira
     200 gr mlevenog mesa
     200 gr spanaca, kopriva, zelja ( po vasem izboru)




Priprema

    Umutiti jaja, dodati jogurt, i tome dodati brasno izmesano sa praskom za pecivo (jaja se mute da bi pita bila vazdusasta) i onda dodati koji sastojak hocete, ali ne moze biti vise od 200 gr, ja sam stavila 100 gr sunke i 100 gr sira, promesati dobro.

    Podmazati pleh i pobrasniti, i trebate peci u manjem plehu da bi vam pita bila visoka, ako hocete tanku pitu, pecite u veci pleh, zagrejati rernu na 180C i peci oko 20 minuta, rernu ne otvarati da vam pita ne splasne, kada je pita fino porumenela, i pocela da se odvaja od stranice pleha, znaci gotova je.

Posluživanje
Ova pita se moze sluziti i topla i hladna, sve jedno je ukusna




Izvor:  www.coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian