Open top menu
subota, 28. veljače 2015.


Sastojci:

Tijesto:

250ml vode
250ml mlijeka
40g svežeg kvasca (ja stavila suvi)
1 kašičica šećera
700g brašna
1 kašičica soli
Ostalo:

Raskravljena (otopljena) mast
malo mlijeka
malo soli



Priprema:

1.Pomješati vodu i mlijeko (ugrijati da bude toplo), pa dodati kvasac i šećer, pa pustiti da nadođe i zamjesiti tijesto.

2.Napraviti dvije jufkice (nakuvati na brašnu kao za pitu) i ostaviti da odmori 10 min. Razviti kao pitu, ali samo do veličine stola.

3.Poprskati list raskravljenim maslom i sa jedne strane zarolati do sredine stola, pa tako i sa druge strane (znači isto kao kad pravite pitu).

4.Tako dobivene dvije rolne razdvojiti oštrim nožem i onda sjeći kiflice na željenu dužinu. Poredati u tepsiju i staviti na toplo da se diže sat vremena.

5.Neposredno pred pečenje premazati hladnim mlijekom i solju. Peći 10ak min. Kad su gotove premazati ih raskravljenom masti.
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian