Open top menu
subota, 28. veljače 2015.


Sastojci:

Za koru:
4 jajeta,
kesica praška za pecivo,
kašika brašna,
400 g spanaća;
Za fil:
5 kuvanih jaja,
450 g sira,
200 g krem sira,
30 g pečenog susama,
3 kašike kisele pavlake;
Za dekoraciju: kisela pavlaka, pečeni susam.



Priprema:

Kora: Odvojiti žumanca od belanaca i posebno ih umutiti. U žumanca dodati kašiku brašna pomešanog sa praškom za pecivo, pa sjedinite mase. Spanać očistiti, blanširati 10 minuta u vreloj vodi i kad se prohladi, sitno iseckati i dodati u masu. Promešati, sipati u podmazan pleh i peći u rerni na 1700 C, desetak minuta. Izvaditi testo, staviti ga na vlažnu krpu i urolati. Dok se testo hladi, pripremiti fil.
Fil: Pomešati sir s krem sirom, susamom i kiselom pavlakom.
Ohlađeno testo izvaditi iz krpe, nafilovati ga, poređati kuvana jaja uz ivicu, pa opet urolati.
Na kraju rolat premazati kiselom pavlakom i posuti pečenim susamom.
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian