Open top menu
nedjelja, 1. veljače 2015.


Hemoroidi su jedno od najrasprostranjenijih obolenja. Prema statističkim podacima od hemoroida pati 12% stanovništva. Podjednako se javljaju i kod žena i kod muškaraca. Visok efekat lečenja hemoroida možete postići receptima tradicionalne medicine.
Donosimo vam recept efikasne domaće masti za lečenje hemoroida, koja se brzo priprema, a pomogla je mnogim ljudima da se oslobode od ove neprijatne bolesti.

Za pripremu ove masti biće potrebno:

 1 supena kašika meda
  10 gr isitnjenog propolisa
  50 ml bilo kojg biljnog ulja (najbolje maslinovo)
  50 gr kvalitetnog pčelinjeg voska



Priprema masti:

1 kašiku meda pomešajte sa 10 g isitnjenog propolisa. Smesu izgnječite drvenom kašikom u staklenoj posudi, do nastanka homogene smese.

Pre upotrebe, propolis držite nekoliko sati u frižideru, da se stvrdne. Na taj način lakše ga je isitniti. U drugi sud uspite 50 ml biljnog ulja i dodajte 50 gr pčelinjeg voska.

Stavite na tihu vatru i dovedite do ključanja. Kad smesa prokuva, sklonite sa šporeta i ostavite da se malo ohladi. U prohlađeno (do 60-70 stepeni) ulje dodajte smesu meda i propolisa i sve dobro promešajte. Mast čuvajte u staklenoj teglici u frižideru.

Upotreba:

Komadić gaze umočen u ovu mast stavljajte u anus svako veče. Ostavite da deluje celu noć. Ujutru izvadite.

Ili napravite male čepiće od ove masti. Pre upotrebe, stavite njih u zamrzivač na dvadesetak minuta, da se stegnu. Pre odlaska na spavanje, stavljajte čepiće u anus. Proceduru raditi svako veče, do potpunog ozdravljenja.



Izvor: kucnilekar
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian