Open top menu
subota, 28. veljače 2015.


Sastojci

30 g svežeg kvasca,
150 g šećera,
50 + 250 ml mleka,
500 g brašna,
50 g margarina,
2 jajeta,
350 g višanja,
1 kašičica cimeta.



Priprema

U malo mlakog mleka (50 ml) otopiti kvasac. U činiji pomešati brašno, 50 g šećera, umućena jaja, otopljeni kvasac i sve zamesiti sa preosta­lim mlakim mlekom. Ostaviti testo na toplom da naraste.
Izdinstati višnje na margarinu i dodati šećer. Mešati da se u filu istopi šećer i da se malo zgusne. Skloniti sa šporeta i dodati cimet.
Naraslo testo izručiti na radnu površinu, premesiti, podeliti na dva jednaka dela, rastanjiti oklagijom u pravougaonik, premazati filom i uviti u štrudlu. Pecivo prebaciti u pleh, premazati uljem i ostaviti da još malo naraste. Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, oko 35 minuta.
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian