petak, 6. ožujka 2015.
Cokoladna torta
Sastojci:
piskote(moze i neki drugi keks)
300 gr. cokolade
120 gr. putera
150 gr. secera u prahu
250 ml. kuhane instant kafe
500 ml.vrhnja za slag
3-4 kasike secera
cokolada za ukrasavanje
Priprema:
Kalup oblozite celofanom.
Na pec stavite puter,secer,i cokoladu.
Mjesajte dok se puter i cokolada neotope.
Dodajte kafu,promjesajte pa maknite sa peci.
Smjesu ostavite u frizider da se potpuno ohladi.
Izmutite vrhnje za slag sa secerom.
Dodajte potpuno hladnu cokoladnu smjesu pa ponovo izmutite da se sve to sjedini.
Piskote poredajte oko zida kalupa.
Poredajte i na dno kalupa pa istresite pola kreme.
Preko kreme ponovo pordajte piskote pa istresite ostatak kreme.
Ostavite u frizider da se stegne (naj bolje preko noci nek odstoji)
Ukrasite lomljenom cokoladom ili keksom.
U receptu je pisalo da se po vrhu prelije otopljena cokolada,ja sam to uradila ali vi nemojte smile emoticon nemoze se lijepo sjec torta ako prelijete cokoladom