Open top menu
nedjelja, 1. ožujka 2015.

Ovaj kolač je skroz izbalansiran – nije presladak, stapa se s nepcem, a opet tako jednostavan…


Sastojci

    biskvitno tijesto
     5 jaja
     1 šalica smeđeg šećera (Alnatura ili Encian)
     1 šalica jogurta
     1 šalica mlijeka
     1 šalica baby grisa
     1 šalica oštrog brašna
     0,5 paketića praška za pecivo
     0,5 žličice arome vanilije
     0,5 žličice arome višnje
     400 g ocijeđenih višanja iz kompota (Podravka)
    za natopiti biskvit
     1 dcl soka od višanja iz kompota
     2 žlice višnjevca
     1 žlica šećera u prahu
    krema
     500 g četvrt masnog svježeg sira (min. 20% m.m.)
     0,5 žličice arome vanilije
     cca 5 žlica šećera u prahu (po ukusu)
     3 vrećice šlag kreme vanilin (Dolcela)
     375 ml ledenog mlijeka
     1 paketić instant želatina fix (Dolcela) ili 3 paketića šlagfixa
    preljev
     2 paketića svijetlog (ili crvenog) preljeva za torte (Dolcela)
     3 žlice šećera
     5 dcl soka od višanja (+ malo višnjevca) razrijeđenog s vodom




Priprema

    Napomena – zapremnina jedne šalice jest 180g
    1.
    Istući snijeg od bjelanjaka i staviti ga na stranu…
    2.
    2 minute tući žumanca s šećerom (dok ne posvijetle), dodati jogurt, mlijeko, gris, prosijano brašno s praškom i arome… izmiksati. Lagano umiješati snijeg.
    3.
    Rasporediti na lim za pečenje (onaj koji ste dobili sa pećnicom) premazan maslacem i obilato posut krušnim mrvicama, te posipati sa višnjama (pošto su Podravkine višnje iz kompota velike i “mesnate”, prerezati svaku na pola) i staviti peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva… peći cca 25 minuta.
    4.
    Još vrućeg natopiti prokuhanim sokom iz kompota s višnjevcem i šećerom u prahu. Ohladiti!
    5.
    Izmiksati sir s aromom vanilije i šećerom u prahu, u drugoj posudi izmiksati šlag kreme s ledenim mlijekom… sjediniti smjese i umiksati instant želatina fix. Premazati preko ohlađenog biskvita…
    6.
    Zakuhati preljev za torte (prema uputama na poleđini pakiranja), mješajući malkice ohladiti i pažljivo preliti (ili pokapati, prošarati) preko kreme.
    7
    Staviti u hladnjak na par sati i…uživati! :)



Izvor: coolinarika.com

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian