Open top menu
nedjelja, 1. ožujka 2015.

Ovo je lagano, ne peče se, a ne mogu mu odoljeti ni zakleti slatkomrzci (i sama sam takva). Nazvala sam je ovako jer sam ovoga puta upotrijebila šumsko voće, ali može se sa bilo kojim koje trpi želatinu, a može i bez, samo sa šlagom. U slast!

         

Sastojci

    Kora, tj. dno torte
     16 kom. integralnog keksa (
     150 g. smekšalog maslaca
    Fil
     500 g. sira
     2,5 dl. milerama ili kiselog vrhnja
     250 g. šećera u prahu
     1 vrećica želatine u granulama
     1/2 l. vrhnja za šlag, NETUČENOG
     1 vrećica vanilin-šećera
    Preljev (po želji)
     koliko treba šumskog ili drugog voća
     1 vrećica preljeva za torte
     2,5 dl. voćnog soka (kojeg, ovisi o voću koje ste stavili)




Priprema


    1.
    GRUBO samljeveni keks dobro pomiješati s maslacem i time obložiti okrugli kalup za torte (24 cm.).
    2.
    Umutiti sir, mileram, štaub šećer i vanilin šećer mikserom.
    3.
    Želatinu pomočiti i otopiti prema uputstvima na vrećici, pa u to uliti vrhnje za šlag (NEUMUĆENO) i pažljivo promiješati te dodati masi sa sirom. Sve dobro izmiješati i preliti u kalup preko keksa. Staviti u frižider.
    4.
    Kada fil očvrsne (nakon sat – dva) po njemu poredati voće i vratiti u frižider.
    5.
    Pripremiti preljev za torte prema uputama na vrećici sa voćnim sokom po izboru.
    6.
    Preliti prohlađeno preko torte koju je najbolje ostaviti da prenoći u frižideru.
 

    Uživajte! :)

Posluživanje

Može se služiti i sa šlagom, a u fil se može nagratati korica limuna, sve prema ukusu i vrsti voća koju ste izabrali kao “šešir” za tortu.



Izvor: coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian