Sastojci
SMJESA
- 3 kom bjelanaca
- oko 200-250gr secera
- na vrh noza soli
Priprema
- Bjelanca stavimo u dublji sud i dodamo im na vrh noza malo soli. Pocnemo mutiti mikserom.
- Nakon 1-2min miksanja, dodamo secer i nastavimo mutiti.
- Sad je do vas. Ako zelite da vam puslice ispadnu sto bolje, trebate ih mutiti “dok se ne unesvjestite” :). Naravno, ovo je sala, ali istina je da sto vise mutite, one ispadnu bolje.
- Ja sam miksala oko 10-12min, ali preporucujem bar jos 5min. Nije na odmet.
- Kad smjesa bude skroz cvrsta, prebaciti je u spricu i praviti puslice. Ja u tepsiju stavim papir za pecenje, jer je tako bolje.
- Rernu upaliti na 100-110 stepeni i susiti puslice oko 2h. Ja sam ih susila 2h i 15min. i bile su…odlicne :)
Izvor: coolinarika.com