Iako im originalno ime kaže da bi trebalo da su smeđe boje nigde ne piše da mi to povremeno ne možemo prekršiti i napraviti „braunise“ sa belom čokoladom. Jednostavni, ukusni, divni…
Leigh Anne je podelila ovaj recept koji je nazvala „dekadencija sa belom čokoladom“ i savetuje da ukoliko želite da ovaj kolač bude uspešan pronađete kvalitetnu belu čokoladu, a kako da je prepoznate pročitajte u članku „Bela ili tamna čokolada?“.
Potrebni sastojci:
- 1 šolja putera
- ½ šolje bele čokolade iseckane na kockice
- 4 jaja
- 2 šolje šećera
- 1 ½ šolja brašna
Krema od vanile
- ½ šolje putera
- 1/3 šolje iseckane bele čokolade
- 3 šolje šećera u prahu
- 2 kašike pavlake za šlag
- 1 ½ kašičica vanila ekstrakta
Uključite rernu da se greje na 170C. U mikrotalasnoj rerni ili na pari otopite belu čokoladu. Morati biti oprezni jer je bela čokolada veoma delikatna i lako može da zagori. U čokoladu umešajte jaja, jedno po jedno, dodajte šećer i vanila ekstrakt, a na samom kraju umešajte brašno.
Pecite 25-30 minuta.
Za kremu otopite belu čokoladu i puter u mikrotalasnoj rerni ili na pari. Dodajte šećer u prahu, vanila ekstrakt, umućenu pavlaku za šlag i vanila ekstrakt pa sve premažite preko ohlađenog kolača.
Za kremu otopite belu čokoladu i puter u mikrotalasnoj rerni ili na pari. Dodajte šećer u prahu, vanila ekstrakt, umućenu pavlaku za šlag i vanila ekstrakt pa sve premažite preko ohlađenog kolača.