utorak, 28. siječnja 2014.

Čokoladna srca kao ukrasi za kolače


Ukrasi za kolače su neizostavni kada pripremate slastice za proslave i rođendane. Napravite svoje i čuvajte ih u frižideru da uvek budu spremni kada vam treba “komadić ljubavi”.
ukrasi za kolače
Nije vam potrebna specijalna veština, samo malo vremena i pažnje. Pripremite belu i tamnu čokoladu, malo boje za hranu (nije obavezno), plastične vrećice (ili šprice za ukrašavanje kolača) i aluminijumsku foliju ili masni papir.

Tepsiju obložite papirom ili folijom. Tamnu čokoladu otopite u jednoj, a belu u drugoj posudi. Ako želite srca u boji, beloj čokoladi, dok je još topla dodajte malo boje za hranu po želji.
Uz pomoć vrećice ili šprice za kolače na foliji ili papiru iscrtajte srca. Ako želite da budu lepšeg oblika možete srca prvo nacrtati na papiru, pa preko “crtati” čokoladom. (Ili se poslužite modlicama).










Čokoladna srca ostavite u frižideru da se stvrdnu – 30 minuta do sat vremna. Posle ih samo nežno nožićem skinite sa folije. Čuvajte ih na hladnom.