nedjelja, 26. siječnja 2014.

Ekstra hrskave prženice


Prženice su zasigurno jedno od omiljenih jela koje spremamo za doručak, ali napravite ih na malko drugačiji način da razbijete monotoniju i učinite ih hrskavima. Klinci će biti oduševljeni.
Malo koje dete ili odrasla osoba ne voli prženice, a ove hrskave sigurni smo da ćete voleti još više. Ovu simpatičnu ideju pronašli smo na Abeutifulmess blogu koji vode Elise i Emma, a one veruju da su domaće stvari najbolje i tu se sa njima, moramo priznati, slažemo.
Krenimo na pripremu hrskavih prženica!


Potrebni sastojci:

  • 8 šnita starijeg hleba – francuza
  • 5 jaja
  • ¼ šolje mleka
  • Kašičica vanila ekstrakta
  • Malo cimeta
  • 4-5 šolja kornfleksa
  • Puter ili ulje
przenice2

Za početak izmrvite kornfleks. Stavite ga u plastičnu kesicu sa zatvaračem i jednostavno drobite rukama dok ne dobijete sitne mrvice. Nakon toga mrvice istresite na tanjir.
U većoj posudi mutite jaja, vanila ekstrakt, cimet i mleko uz pomoć žice za mućenje.

Na tavu stavite ulje ili puter da se dobro zagriju, a zatim šnite hleba umočite u jaja sa obe strane, pa odmah zatim i u žitarice i stavite u tavu da se peku. Biće dovoljno da ih pečete 2-3 minuta sa obe strane.
Prženice poslužite sa medom i svežim voćem.